Tilskudd til styrking av samarbeid (TSB)

hdir_symbol_stor_fargerTilskuddet gjelder styrking av samarbeid om utskrivningsklare pasienter mellom kommuner og institusjoner innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB)

 

Mål for tilskuddsordningen er å etablere og styrke forpliktende samarbeid mellom kommuner og helseforetak om pasienter i rusbehandling for å sikre helhetlige og sammenhengende (sømløse) bruker- og pasientforløp.

[ Les mer om tilskuddet på helsedirektoratet.no ]

 

 

Rekrutteringstilskudd til psykologer i kommunale helse- og omsorgstjenester

hdir_symbol_stor_fargerPsykologkompetansen skal styrkes i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Det er et sentralt mål at psykologene skal bidra til å styrke det samlede og tverrfaglige kommunale tilbudet innen psykisk helse- og rusfeltet.

Hva er avhengighet?

BILDE_2013_Personal_Eva_Brekke_webSpesialrådgiver Eva Brekke ved KoRus-Øst presenterer ulike perspektiver på avhengighet. I dette innslaget tar hun for seg biologiske, psykologiske og samfunnsfaglige tilnærminger til forståelsen av avhengighet.
Foredraget er fra ROP-tv og varer en drøy halvtime.

Cannabisnettverk

2014_UTAVTÅKA_nettverk

Fylkesmannsembetene i Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold arrangerte i samarbeid med KoRus-Øst regionsamling for ansatte som arbeider/ønsker å arbeide med hasj avvenningsprogram (HAP). På kort tid ble konferansen fulltegnet med 150 deltakere, noe som tyder på at problematikken er veldig aktuell. Presentasjonene fra Cannabisnettverket finner du her.  

 

 

En million til forebyggende tiltak

Lotteri- og stiftelsestilsynetLotteritilsynet skal tildele inntil en million kroner til tiltak som skal forebygge penge- og dataspillproblem i sårbare grupper. Organisasjoner eller andre som jobber med forebygging på de aktuelle områdene kan søke om tildeling av midler. Midlene er et av tiltakene i Handlingsplanen mot spilleproblem. Søknadsfristen er 1. september i år.
[ Les mer hos Lotteri- og stiftelsestilsynet ]

 

Sammen om mestring

Veileder - Sammen om mestring Sammen om mestring er tittelen på en veileder i lokalt psykisk helsearbeid og rusarbeid for voksne. Veilederens formål er å synliggjøre brukergruppens behov og understøtte det lokale psykiske helsearbeid og rusarbeidet for voksne. 

31. august - Verdens overdosedag

Verdens overdosedagEtter initiativ fra Frelsesarmeen har 31. august blitt etablert som verdens overdosedag – International Overdose Awareness day. Dagen ble første gang markert i Australia i 2001. I fjor ble dagen markert verden over. Dagen er til for å minnes de døde og for å forebygge nye dødsfall.

[ Les mer i Rus&samfunn ]

 

Nyhetsbrev for lavterskelnettverk

2014 Nyhetsbrev 2-1Ny utgave av nyhetsbrevet for lavterskel er klart. Ønsker du å få det tilsendt klikker du på linken nedenfor. Denne gang er temaet lavterskelkonferansen som ble arrangert på Hamar i begynnelsen av juni. KoRus-Øst og KoRus-Oslo har som en av sine oppgaver å drifte nasjonalt nettverk for lavterskeltiltak.

Vil du motta nyhetsbrevet, klikker du her
Har du ikke mottatt nyhetsbrevet, klikker du her

Remo JanKåresønn Sjonfjell hedret av NFSP

Remo Sjonbfjell 3Årets pris fra Norsk Forening for Pengespill, NFSP, gikk til Remo JanKåresønn Sjonfjell. Lottoverten har stått frem som pengespillavhengig og har gjennom dette hjulpet andre spilleavhengige til å ikke bare kjenne seg igjen, men også å få håp om at endring er mulig.

Vellykket konferanse om overdose

Parallellseminar

De aller fleste som dør av overdose, har hatt kontakt med helsevesenet kort tid i forkant. Dette var blant de fakta som ble lagt fram på konferansen om overdose, som ble arrangert i Hamar 2. og 3. juni. Bildet er fra ett av parallellseminarene. Her er noen tilbakemeldinger fra deltakere – og presentasjonene.

 

2014_UTAVTÅKA_nettverk

Fylkesmannsembetene i Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold arrangerte i samarbeid med KoRus-Øst regionsamling for ansatte som arbeider/ønsker å arbeide med hasj avvenningsprogram (HAP). På kort tid ble konferansen fulltegnet med 150 deltakere, noe som tyder på at problematikken er veldig aktuell. Presentasjonene fra Cannabisnettverket finner du her.  

 

 

Kurs/konferanser:  

29. oktober
Ansvarlig vertskap, Sarpsborg (MAKS)

 

29.-30. oktober
Ansvarlig vertskap, Sarpsborg

 

30.-31. oktober
Ansvarlig vertskap, Lillestrøm

 

FULLT! 19.-20. november
Rusforum Innlandet, Øyer


__________________________

1.-3. juni 2015
SNSUS-konferansen, Stockholm


  

             Bestill publikasjoner:    

     Bestill publikasjoner