Tekststørrelse
- Det blir gjort mye viktig arbeid av kommunale og statlige organisasjoner og av frivillige for å bidra til at utsatte barn og unge fullfører skolegangen og kommer seg videre i jobb og samfunnsliv. Men det er ingen hemmelighet at mange offentlige etater og organisasjoner ikke samarbeider godt nok eller har god nok informasjonsflyt seg imellom, sier fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland.
Hun understreker at en av grunnene til mangelfullt samarbeid kan være at de ikke kjenner nok til hverandre.
- Jeg er svært glad for at vi nå er i gang med et formelt samarbeid, og jeg er overbevist om at denne avtalen kan bidra til å sikre en bedre samhandling til barns og unges beste. En av grunnene til at denne avtalen er viktig, er at samarbeidet forankres i toppledelsen hos partene og at vi forplikter oss til å møtes både på ledernivå og på saksbehandlernivå, sier Svarstad Haugland.
I tillegg til denne overordnede avtalen, skriver fylkesmannen også under en avtale om å samarbeide om prosjektet, Bedre tverrfaglig innsats (BTI) i Oslo kommune. Der er fire bydeler allerede godt i gang med konkrete tiltak som blant annet innebærer rutiner for hvordan de som treffer de unge skal gå frem hvis de ser faresignaler. De fire bydelene er Nordre Aker, Søndre Nordstrand, Stovner og Nordstrand.
Flere kommuner i Akershus har også begynt å jobbe etter BTI-modellen. Disse er Nittedal, Nes og Sørum. Rælingen og Ullensaker kommer trolig i gang i løpet av året. Fylkesmannen bistår og legger til rette for samarbeid også mellom kommunene i Akershus.
Bilde: Henning Herrestad (RVTS) (fv), Kaja Kierulf (RBUP), Øystein Bjørke Olsen (KoRus-Øst), fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland og Henning Pedersen (KoRus Oslo) har signert en samarbeidsavtale. (Foto: Liv Asta Ødegaard / Fylkesmannen i Oslo og Akershus)