Tekststørrelse
SLT-modellen
SLT er en forkortelse for «Samordning av lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak».
SLT-modellen skal samordne rus og kriminalitetsforebyggende tiltak for barn og unge. Målet er at kommunens barn og unge skal få riktig hjelp til riktig tid av et hjelpeapparat som samarbeider godt på tvers av etater og faggrupper. Modellen skal sørge for å koordinere kunnskap og ressurser mellom politi og relevante kommunale, fylkeskommunale og statlige tjenester. Også næringsliv og frivillige organisasjoner hører med i dette nettverket. Sekretariatet for konfliktrådene (Sfk) har et nasjonalt ansvar knyttet til etablering og oppfølging av SLT-modellen i norske kommuner. KORUS Øst bistår Sfk i oppfølging av SLT-kommuner i vår region.
Kommunale SLT-koordinatorer
I fylkene Innlandet og Viken er det i overkant av 50 kommuner som benytter SLT-modellen. Kommunene har egne SLT-koordinatorer, med ansvar for samordning og koordinering av kommunens rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid. Koordinatorene har ofte oppgaver knyttet til kartlegging av utfordringsområder innen rus, kompetansebehov innen rusforebygging samt utvikling og gjennomføring av rusforebyggende tiltak i den enkelte kommune. I tillegg har mange SLT-koordinatorer oppgaver knyttet til tilrettelegging og gjennomføring av Ungdata-undersøkelser.
Samarbeid og utvikling
Et godt samarbeid mellom KORUS Øst og SLT-kommunene er gjensidig nyttig for å styrke og videreutvikle det rusforebyggende arbeidet i kommunene. KORUS Øst har etablert en egen funksjon som skal ivareta samarbeidet med SLT-kommunene og i særdeleshet SLT-koordinatorene.
KORUS Øst kan bistå kommune og politi med:
Kontaktperson
Mette Erika Harviken